Ce e bigorexia. 1 din 10 bărbați care se duc la sală suferă de această boală

Din ce în ce mai mulți bărbați din România se duc la sală. O foarte mare parte dintre aceștia recurg la suplimente alimentare și chiar la substanțe interzise care să-i ajute să-și dezvolte cât mai mult musculatura.

Este, bineînțeles, un lucru pozitiv (atunci când substanțele interzise nu apar în schemă), pentru că mersul la sala de fitness înseamnă și un corp sănătos. Însă, specialiștii ne avertizează că 1 din 10 bărbați care merg la sală ajung să dezvolte depresie, abuz de substanțe ilegale și chiar tendințe suicidale.

Toate acestea sunt simptome ale bigorexiei sau dismorfia musculară, o afecțiune care îi face pe cei care merg la sală să se perceapă ca fiind mici ori slabi, in ciuda faptului că au o musculatură foarte dezvoltată.

Una dintre cauzele acestei afecțiuni ar putea fi de natură genetică sau din cauza unui dezechilibru chimic la nivelul creierului. Totodată, psihologii sunt de părere că anumite experiențe trăite de-a lungul vieții pot duce la dezvoltarea bigorexiei.

Ce e bigorexia. 1 din 10 bărbați care se duc la sală suferă de această boală
De exemplu, bărbații care au suferit traume în copilărie sau au fost abuzați sunt cei mai predispuși să ajungă să se perceapă astfel.

Cei care ajung să recunoască că suferă de așa ceva, ar trebui să caute ajutorul unui psiholog, care să-i facă să accepte realitatea – că trupurile lor sunt deja destul de mari.

În același timp există cazuri în care e necesară prescrierea de antidepresive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*