SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT în fotbalul european: 35 de cluburi sunt implicate în meciuri trucate - Stiri Romania

SCANDAL FĂRĂ PRECEDENT în fotbalul european: 35 de cluburi sunt implicate în meciuri trucate

Ministerul de Interne din Ucraina a anunţat că a descoperit o reţea de 35 de cluburi de fotbal implicate în meciuri aranjate, în urma unei acţiuni a poliţiei, ce nu s-a soldat cu arestări, informează AFP.

Aceste acţiuni ale autorităţilor au avut loc cu câteva zile înainte ca oraşul Kiev să găzduiască finala Ligii Campionilor, între Real Madrid şi Liverpool.

 

 

 

„Cinci grupări de crimă organizată, implicând 35 de cluburi din zece regiuni, au operat de-a lungul anilor în Ucraina”, a scris pe Facebook, Arsen Avkov, ministrul Afacerilor Interne.

„Au fost efectuate, astfăzi, 40 de percheziţii”, dar nu au foste operate arestări, a precizat un responsabil al poliţiei, scrie news.ro.

 

Patru cluburi din prima ligă ar fi suspecate de implicare în meciuri trucate, între care Vorskla Poltava şi Zoria Lugansk, care au încheiat campionatul pe locurile 3, respectiv 4.

Campioana Şahtior Doneţk şi vicecampioana Dinamo Kiev nu au fost menţionate în această anchetă.

 

„Preşedinţi de cluburi, jucători, foşti şi actuali, arbitri, antrenori şi structuri comerciale” au participat la sistemul de meciuri aranjate, în total aproximativ 320 de persoane, a adăugat ministru.

Pentru a obţine rezultatele dorite, răufăcătorii plăteau mită jucătorilor, arbitrilor şi proprietarilor de cluburi sau încercau să-i intimideze.

 

Odată rezultatul garantat, „membrii grupărilor criminale plasau pariuri la case din ţări asiatice”, ceea ce le aducea circa 5 milioane de dolari pe an”, a mai spus Avkov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*