Celebrul fotbalist Ilie Balaci a murit - Stiri Romania
Ilie Balaci

Celebrul fotbalist Ilie Balaci a murit

Ilie Balaci a murit astazi, 21 octombrie duminica, in urma unui stop-cardiorespirator. El a trait 62 de ani si a fost unul dintre cei mai buni jucatori romani. Succesul lui se datoreaza performantelor echipei Universitatea Craiova la inceputul anilor 1981.

Porno Italiani
Acest a avut un final prematur de cariera din cauza accidentarilor foarte multe, asa ca el si-a continuat cariera in fotbal dar ca antrenor. El a antrenat echipe din tarile arabe si Africa de Nord. In martie 2008 acesta a fost decorat cu ordinul „Meritul Sportiv” pentru performantele avute in Campionatul European din anul 1984, dar si pentru intreaga lui activitate. Putem spune ca el este unul dintre jucatorii care au fundamentat fotbalul profesionist romanesc.
Toate meciurile lui din tinereti au fost in Divizia A in campionatul Romaniei. Acesta a activat ca jucator de fotbal in Romania la echipe precum: Universitatea Craiova pentru 9 ani, Fc Olt Scornicesti pentru 2 ani si Fc Dinamo Bucuresti pentru 2 ani. Aceste a avut un 3 sezoane din cele 17 in care nu a marcat nici un gol, dar a avut sezoane in care a macar 12 goluri,10,7. Acesta a fost o mare valoare a fotbalului profesionist romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*