Șase îndulcitori artificiali utilizați într-o gamă de băuturi răcoritoare și alimente sunt "TOXICE pentru ca au bacterii intestinale" - Stiri Romania

Șase îndulcitori artificiali utilizați într-o gamă de băuturi răcoritoare și alimente sunt „TOXICE pentru ca au bacterii intestinale”

Șase îndulcitori artificiali utilizați într-o gamă de băuturi răcoritoare și alimente sunt „TOXICE pentru ca au bacterii intestinale”

Îndulcitorii artificiali găsiți în Coca-Cola Dietă și alte băuturi răcoritoare ar putea deteriora bacteriile intestinale, sugerează cercetările.

Oamenii de știință au descoperit că șase îndulcitori – toți aprobați pentru utilizarea în alimente și băuturi în SUA și în UE – au fost toxici pentru microbii intestinali.

Acestea au inclus aspartamul controversat, care a fost în centrul rapoartelor critice din ultimele decenii. Se folosește în Coca-Cola Dietă.

Cercetatorii din Israel si Singapore au avertizat concluziile oferind „dovezi suplimentare” ca indulcitorii artificiali pot deteriora sanatatea.

Un microbiom intestinal sanatos a fost asociat cu totul, de la îmbunătățirea reglementării hormonilor, absorbția nutrienților, digestia și funcția sistemului imunitar.

Pe lângă aspartam, oamenii de știință au evaluat, de asemenea, sucraloza, zaharina, neotamul, advantamul și acesulfamul potasiu-k.

 

Zece suplimente de sport care conțin aceste îndulcitori au fost, de asemenea, analizate pentru studiu, publicat în revista Molecules.

Studiul a fost condus de o echipă de la Universitatea Ben-Gurion de la Universitatea Tehnologică Negev și Nanyang din Singapore.

În studiul lor de laborator, toți cei șase îndulcitori au fost expuși la bacterii care se găsesc frecvent în intestinul uman.

Aceste bacterii au fost modificate genetic pentru a conține compuși fluorescenți care strălucesc când detectează toxinele.
seriale online
 

Cercetătorii au descoperit că toxinele sunt eliberate atunci când bacteriile intestinale sunt expuse la îndulcitori artificiali în laborator.

A fost nevoie doar de un mg / ml de îndulcitori artificiali pentru a transforma bacteriile toxice.

Și cu cât este mai mare cantitatea de îndulcitor artificial, cu atât mai multe toxine sunt eliberate, potrivit echipei conduse de profesorul Ariel Kushmaro.

El a spus: „Aceasta este dovada suplimentară a consumului de îndulcitori artificiali afectează în mod negativ activitatea intestinală microbiană care poate provoca o gamă largă de probleme de sănătate.

Rezultatele acestui studiu ar putea ajuta la intelegerea toxicitatii relative a indulcitorilor artificiali si a potentialului de efecte negative asupra comunitatii microbiene intestinale.

Băuturile dietetice reprezintă un sfert din piața băuturilor îndulcite, dar există tot mai multe dovezi că nu sunt la fel de sănătoase ca cele considerate anterior.

Desi sunt comercializate ca o alternativa prietenoasa cu dieta la bauturile zaharoase, oamenii de stiinta spun ca nu ar mai trebui sa fie considerati o alternativa mai sanatoasa.

Îndulcitorii artificiali au fost în mod repetat legați de obezitate, cancer, diabet de tip 2, migrene și chiar toxicitate hepatică.

De asemenea, îndulcitorii apar ca poluanți de mediu datorită faptului că sunt rezistenți la procesele de tratare a apelor reziduale.

Profesorul Kushmaro a adăugat că rezultatele ar putea ajuta, de asemenea, să se detecteze daunele provocate de îndulcitori artificiali asupra mediului.

Aspartamul sa stabilit ca o componentă importantă în multe alimente și băuturi cu conținut scăzut de calorii, fără zahăr.

Acesta este consumat de peste 200 de milioane de oameni din întreaga lume și se găsește în mai mult de 6.000 de produse, a fost raportat în 2015.

Acestea includ băuturi răcoritoare carbogazoase, băuturi răcoritoare sub formă de pudră, gumă de mestecat, amestecuri de deserturi, budinci și umpluturi și câteva vitamine și picături de tuse fără zahăr.

Aspartamul este un îndulcitor nutritiv obținut prin îmbinarea a două aminoacizi L-fenilalanină și acid L-aspartic, cu oa treia componentă numită grupare de metil ester.

Foarte puțin este necesar pentru un gust dulce, făcând aspartam practic non-caloric. Se crede că este de până la 200 de ori mai dulce decât zaharoza.

Mai mulți oameni pot opta pentru băuturi îndulcite artificial, după ce în Marea Britanie a fost introdusă pe 6 aprilie o taxă pe zahăr pe băuturi răcoritoare.

Băuturile cu mai mult de 8g de zahăr la 100ml sunt impozitate 24p pe litru. Cele care conțin 5 – 8g de zahăr la 100ml sunt lovite cu un impozit mai mic de 18p pe litru.

Mulți producători de băuturi au redus cantitatea de zahăr din băuturi pentru a scăpa de impozit.

 

CE SUNT FOARTE PENTRU PESTEȘTI? SI CE ESTE SHADE SHOW?
Într-o epocă a obezității și diabetului, se concentrează mai mult asupra îndulcitorilor și a alternativelor de zahăr decât oricând. Dar unii din comunitatea științifică spun că juriul este încă în afara efectelor îndulcitorilor și este nevoie de mai multe cercetări.

OBIECȚIE ȘI DIABETE

Un studiu publicat în luna aprilie a acestui an de la Colegiul Medical din Wisconsin și Universitatea Marquette a legat îndulcitorii artificiali de obezitate și diabet zaharat, susținând că îndulcitorii schimbă modul în care organismul procesează grăsimi și folosește energie.

Cercetătorii au hrănit grupuri de șobolani cu diete bogate în zahăr sau îndulcitori artificiali, inclusiv aspartam și acesulfam potasiu. După trei săptămâni, probele de sânge au prezentat diferențe semnificative în concentrațiile de substanțe biochimice, grăsimi și aminoacizi.

GUT BACTERIA

Profesorul Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College, a avertizat că, dacă dați multă îndulcitorilor animalelor, obțineți o reducere a diversității microbilor și produc substanțe chimice anormale – diferite semnale metabolice care s-au dovedit a fi este mai probabil să vă dați diabet și să vă faceți să vă puneți în greutate.

El adaugă că, deși nu există dovezi grele încă la om, el a văzut suficient pentru al face să se ferească de a consuma în mod regulat acești aditivi.

STROKE ȘI DEMENTIA

Consumul de o cană pe zi de băuturi răcoritoare cu conținut scăzut de zahăr sau fără zahăr este asociat cu un risc mult mai mare de a avea un accident vascular cerebral sau o demență în curs de dezvoltare, au afirmat cercetătorii anul trecut.

Un studiu realizat de Universitatea din Boston a constatat că persoanele care au îmbogățit zilnic băuturile de dietă au fost aproape de trei ori mai susceptibile de a dezvolta accident vascular cerebral și demență în comparație cu cei care nu au făcut-o.

Cu toate acestea, cercetatorii au fost rapid sa sublinieze faptul ca aceste constatari, care apar separat in reviste Alzheimer & dementa si accident vascular cerebral, a demonstrat corelatie, dar nu cauze si efect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*