Un alt taifun puternic, de tip tahoon, către Japonia - Stiri Romania

Un alt taifun puternic, de tip tahoon, către Japonia

Typhoon Kong-rey va fi al nouălea sistem tropical al sezonului care va afecta Japonia în acest an.

Taifunul este proiectat pentru a urmări aproape de sudul Japoniei, sâmbătă dimineața, ora locală, cu vânturi susținute de 120 km / h – echivalentul unui uragan de categoria 1.

 

Această furtună vine pe călcâiele lui Typhoon Trami, care a avut loc în această duminică trecută în provincia Wakayama.
Țara a văzut mai mult decât o parte echitabilă a furtunilor numite în acest an: opt au venit destul de aproape pentru a aduce un impact direct asupra țării.
Kong-rey va fi al treilea super-taifun care va avea impact asupra Japoniei în acest an, însă – ca și celelalte două, Jebi și Trami – furtuna sa slăbit sub pragul super-taifun (vânturi mai mari de 240 km / h) insula națiunii.

 

 

Opt furtuni numite au avut deja un impact direct asupra Japoniei în 2018.
În primele zile ale lunii septembrie, Jebi – cel mai puternic taifun care a lovit continentul în 25 de ani, care a împușcat rafale de vânt de peste 200 km / h – a intrat în provincia Kochi.
Când Typhoon Kong-rey se apropie de Japonia continentală, în prezent nu este prognozată să fie la fel de puternică ca Jebi sau chiar Typhoon Trami, ceea ce a făcut ca pe un landfill puternic ca un taifun puternic de 97 km / h.
Cu toate acestea, se estimează că va urma o pistă similară pe care a luat-o Typhoon Prapiroon la începutul lunii iulie, plutind între Peninsula Coreană și vestul Japoniei.
Typhoonul Prapiroon și un front staționar „Baiu” au provocat una dintre cele mai periculoase dezastre pe care Japonia le-a experimentat de la cutremurul și tsunami-ul din 2011. Sute de oameni au murit din cauza inundațiilor, în timp ce Prapiroon a atras umiditate pe teritoriul munților din centrul Japoniei. În decurs de 10 zile, unele locații din Japonia au primit de două până la patru ori cantitatea de ploaie pe care o primesc în mod normal în luna iulie.
Această furtună nu se așteaptă să scadă aproape la fel de multă ploaie, dar porțiunile din sudul Japoniei și din Coreea de Sud ar putea vedea mai mult de 250 mm (6 inci) de ploaie pe măsură ce Kong-rey trece prin – ceea ce ar putea duce la inundații rapide și la potențialul alunecări de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*